Om oss

I tre år har vi drömt om att genomföra en Västindien-omsegling. Tre år har gått och drömmarna har blivit verklighet. Vi flyger till Miami i mitten av mars för att hämta vår nyligen inköpta segelbåt, S/Y Acheron. Därefter förbereder vi oss för tre månaders segling i den karibiska övärlden där vi kommer möta nya människor, uppleva annorlunda kulturer och utforska exotiska platser. Hemresedatumet är ännu obestämt.

Besättningen på S/Y Acheron är följande:

Jakob Gelberg
19 år och en skicklig grafisk designer. Tack vare hans film- och fotokunskaper kommer bloggen att hålla hög klass genom hela resan

”Jag gör den här resan för att utsätta mig själv för något jag inte har fullständig kontroll över. Ser fram emot att gå ”back to basics” och leva efter mina instinkter.”

Anton Lucius
18 år och flerspråkig från barnsben. Hans språkkunskaper i såväl franska, spanska som engelska är otroligt viktiga i våra möten med människor och myndigheter.

”Gör den här resan för att få livserfarenheter och bli bättre på att härma kreolfranska.  Det jag ser mest fram emot är stillheten ute på havet och att knäcka nacken på nyfångad fisk.”

William Hallström
19 år och en mästare i köket. Förutom pannkakor kommer han att bjuda på gastronomiska smaksensationer som håller oss borta från skörbjugg.

”Karibiens förföriska, färgsprakande och överväldigande aura lockar. Friheten och känslan av att korsa ändlösa, öppna vatten är fängslande.  Livet ombord på en segelbåt på okänt hav genomsyras av en känsla av enkelhet och äkthet.”

Filip Peters
19 år och den mest erfarna sjömannen. Med hjälp av hans kunskaper undviker vi att kapsejsa, gå på grund och andra förödande situationer.

”Gör den här resan då en Sydostasienresa kändes för riskabel och på tok för utmärkande. Ser framförallt fram emot att muta mig fram på Kuba.”

För att drömmen om en seglats genom Karibien skulle gå i uppfyllelse krävdes en hel del arbete. Under sommaren 2010 framställde vi en budget och kom till insikt att en sådan resa är långt ifrån gratis. Med ett tydligt mål i sikte började vi jobba häcken av oss.  William och Anton begav sig till Norge, närmare bestämt Stavanger, där de fick lyfta lamm och grisar 12 timmar om dagen i 5 månader på ett slakteri. Två av dessa månader jobbade även Filip på slakteriet innan han flyttade till Österrike för att bli skidlärare. Jakob har jobbat hårt på IKEA i Helsingborg som köksplanerare i nära 10 månader och drivit eget företag vid sidan om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>