The brew boat

I fredags var det fest. Vi firade Antons födelsedag för andra gången genom att besöka vår allas favorit restaurang – Hooters. Efter att ha avnjutit en burgare och ett antal öl begav vi oss tillbaka till dinghyn för en våt och skumpig färd ut till båten. Väl på båten väntade en spännande öl på en quarters flaska (ca 1 liter) med handtag – Mississippi Mud. En blandning av porter och pilsner. Bra skit. Tror dock att stämningen och miljön kan ha bidragit att tillfredsställa sinnena vid det laget. Ljummen tropisk natt med Miami skyline i bakgrunden.

Igår, lördag, hände det mycket. Efter de vanliga rutinerna (morgondopp och havregrynsgröt) åkte vi in till land och satte oss i bilen för köra ut till de södra förorterna. Vårt resmål var ett litet företag vid namn Brew Box som håller i kurser och säljer utrustning för hemmabryggare. Våra planer var att skaffa oss utrustning för att brygga egen öl på båten. När vi kom fram till GPS:ens destination blev vi lite tveksamma om vi verkligen hade kommit rätt. I ett industriområde utanför Miami’s södra förorter på en öde gata fanns det en liten sliten dörr med texten ”Brew Box” ovanför. Vi, fyra vilsna svenska pojkar, knackade på trots allt och efter ett tag öppnades dörren. WOW. Häftigt! Ett litet genuint tillhåll för entusiastiska hemmabryggare och ölfantaster. När vi anlände pågick en nybörjarlektion som vi hoppade på. Där fick vi följa processen att brygga öl och under tiden avnjuta flertalet smakprov av hemmabryggda ölsorter. Efter kursen valde vi ut vilka råvaror vi skall använda till vår öl och köpte ett paket med utrustning. Nu har vi alltså allt vi behöver för att göra vår egen öl ombord på båten. Det kommer bli epic. Acheron WIPA (West India Pale Ale) är ett av namnen vi klurat på.

På vägen hem stannade vi till på Shell Lumber (byggvaruhandeln) för att käka cheeseburgers till lunch. Under lunchen snackade vi med dörrvakten som är en rutinerad seglare. Han berättade att om vi tar Golfströmmen på vägen hem kan vi få ström på upp mot 5 knop. Wihoo.

Eftermiddagen tillbringade jag och Anton på en sjukt amerikansk wholesale affär (Costco) medan Filip och William städade på båten. Costco är ett enormt stort varuhus som säljer mat och prylar till hemmet i enorma mängder och kvantiteter. Vi gick in i affären med två kundvagnar och kom ut med fyra stycken och en flakvagn. Egentligen hade vi behövt mer. Vi köpte 264 liter vatten, vilket vi tyckte var mycket, men efter en stund insåg vi att det bara räcker i lite drygt 3 veckor. Vi köpte mycket konserver, ris, pasta, havregryn (35 kg) och liknande. När vi kom ut till vår bil (Toyota Corolla) slog det oss att vi kommer ha problem att få hem allt vi köpt. Vi fyllde bilen till bredden och lite till, resten lastade vi in i Jyrki’s bil. Anton fick åka med Jyrki för han fick inte plats i vår. Toyotan blev en riktig low rider med alla varor så jag kände mig häftig när jag gled genom Miami’s gator. Nästa problem var att trycka in allt i båten och fördela vikten jämnt.

Idag har vi varit flitiga och jobbat hårt hela dagen. På eftermiddag kom det en brutal storm med starka vindar, ösregn och åska så vi passade på att skrubba däck. Filmklipp kommer i nästa avsnitt.

Vårt mål är att lämna Miami på fredag natt/lördag morgon och stanna i Key West innan vi sätter kurs mot Kuba.

Cheerio,

Jakob (Pull-up master of S/Y Acheron)

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>